Instructiuni despre coasere

Coaserea poate fi inceputa de oriunde doreste cusatorul, cu conditia sa se urmareasca o singura culoare si pe drumul cel mai scurt, pana se termina ata din ac. Pentru aspectul frumos al broderiei, nu se recomanda coaserea cu mai multe culori deodata sau pe zone strict delimitate. Este de dorit ca pentru fiecare ata din ac sa nu incepeti si sa nu terminati coaserea cu noduri. Firul de mouline se poate trage prin cateva fire de tesatura atat la inceperea cat si la terminarea firului din ac.

Nu tensionati firul si desrasuciti-l in timpul coaserii, pentru a realiza o acoperire buna si uniforma a panzei. Coaserea de calitate se realizeaza cand panza este bine intinsa pe un gherghef (rama).
Goblenurile cusute cu moulineurile vopsite de firma noastra se pot spala, daca este cazul.

Broderia goblen in punct clasic pe panza tip A cu desimea de 10 ochiuri pe cm respectiv 100 ochiuri/cm2 se realizeaza prin coaserea cu 2 fire din cele 6 ale firului de mouline. Pentru panza mai rara tipul B de 8 ochiuri pe cm respectiv 64 ochiuri/cm2, coaserea se realizeaza cu 3 fire din cele 6 ale firului de mouline. Fiecare semn din diagrama modelului reprezina un punct clasic sau o singura impunsatura facuta cu acul peste un fir de panza, oblic inspre dreapta sus (Fig. 1).

fig1
Fig. 1 - Broderia goblen in punct clasic

Broderia goblen in punct norvegian pe panza tip A se realizeaza cu 3 fire din cele 6 ale firului de mouline. Pentru fiecare semn din diagrama modelului, se fac 2 impunsaturi alaturate peste 2 fire de panza in sus, totdeauna de la dreapta la stanga. Fiecare impunsatura in parte din cele 2 alaturate se lucreaza de la stanga jos oblic inspre drapta sus. Urmatoarea impunsatura este in stanga jos alaturi (Fig. 2).
Un punct norvegian inseamna 4 puncte clasice (4 intersectii de urzeala cu batatura din panza de goblen).

fig2
Fig. 2 - Broderia goblen in punct norvegian

In pachetele achizitionate va oferim:

Seturi ambalate pentru cusut goblen, formate din: schita cu coduri de culori, panza, fire mouline, instructiuni tehnice, imagine de control

Panza tip A (10x10) ochiuri/cm2, caroiata, ambalata in pachete de cate 1m2.

Goblen pictat (imprimat) pe panza de 10x10 ochiuri/cm2, cu firele mouline necesare modelului ales.

Panza pentru cusut tip B 8x8 ochiuri/cm2 caroiata, impachetata in pachete de 1m2.

Panza pentru cusut tip A 10x10 ochiuri/cm2 necaroiata, impachetata in pachete de 1m2.

Revista nr. 23 / 2018-2019  "Goblenul - Arta si Pasiune".

Aveti intrebari?